• آموزش

برگزاری مراسم روز جهانی آگاهی افزایی درباره اتیسم

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۱/۲۰ |
برگزاری مراسم روز جهانی آگاهی افزایی درباره اتیسم
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان- انستیتو روانپزشکی تهران: مراسم روز جهانی آگاهی افزایی درباره اتیسم دوشنبه بیستم فروردین ماه سال جاری در سالن اجتماعات دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان برگزار شد.
در این مراسم دکتر جعفر بوالهری؛ رئیس دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان ضمن خیرمقدم به همه حضار عنوان داشت: با وجود کلینیک ویژه و اساتید مجرب در این راه کوشش می نماییم تا آگاهی افراد افزایش پیدا کرده و بتوانیم کمک کوچکی برای بیماران اتیسمی باشیم.
دکتر مسعود احمدزاد اصل؛ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، تشخیص بیماری اتیسم در سنین پایین را کلید درمان این اختلال عصبی دانست و گفت: علایم اتیسم در سنین کمتر از ۶ ماهگی نیز قابل شناسایی است.
عضو هیات علمی دانشگاه اظهار کرد: این اختلال بیشتر در سنین بالای ۲ سالگی تشخیص داده می شود و این بزرگترین مشکلی است که پزشکان و متخصصان این حوزه با آن مواجه هستند.
وی با اشاره به اینکه پنج سال اول زندگی، سال های طلایی برای شناسایی این اختلال است، گفت: هرچه زودتر این اختلال شناسایی شود، درمان ها موثرتر است و مبتلایان می توانند زندگی بهتری داشته باشند.
دکتر احمدزاد اصل ادامه داد: خانواده ها نسبت به علایم اختلال اتیسم باید حساس باشند و در صورت مراجعه به موقع به روانشناسان، روانپزشکان، پزشکان عمومی و بهورزان، می توانند علایم اولیه را شناسایی کنند و در صورت احتمال ابتلا، کودکان را به مراکز تخصصی ارجاع دهند تا مراحل درمان آنان انجام شود.
دکتر میترا حکیم شوشتری؛ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز درخصوص علائم این بیماری توضیح داد: شایعترین علایمی که کودکان مبتلا به این بیماری دارند، این است که نسبت به محیط واکنش مناسب نشان نمی دهند و روابط اجتماعی آنان کمتر از سایر کودکان است.
وی ادامه داد: این افراد برخی اوقات به صداکردن واکنش نشان نمی دهند و تصور می شود که ناشنوا هستند اما در مواقع دیگر به صداهای کوچک حساسیت زیادی نشان می دهند و معمولا این صداها آنان را آزار می دهد.
وی درمورد نامگذاری روز ۱۳ فروردین ماه مصادف با دوم آوریل به عنوان روز اتیسم گفت: یازده سال از زمان نامگذاری این روز از سوی سازمان جهانی بهداشت می گذرد و در بسیاری از کشورها از جمله ایران این اختلال مورد توجه بیشتری قرار گرفته است.
فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان ادامه داد: شاهد هستیم این موضوع مورد توجه بسیاری از خانواده ها قرار گرفته است و آنان برای غربالگری کودکان کمتر از ۲ سال خود به پزشکان مراجعه می کنند.
وی اظهار کرد: امسال این روز به عنوان «توانمندسازی دختران و زنان مبتلا به اتیسم» نامگذاری شده است که امیدوارم ما هم به این سمت برویم تا بتوانیم موانع و مشکلات این قشر را کاهش دهیم.
در ادامه جلسه خانم فاطمه شیرمحمدی در رابطه با اقدامات انجام شده در آموزش و پرورش در مواجهه با دانش آموزانی که دارای اختلال اتیسم هستد صحبت کرد.
سپس دکتر مهشید رابطیان؛ روانپزشک، راجع به درمان های دارویی طیف اتیسم به مطالبی اشاره کرد.
در ادامه جلسه گواهی های کارگاه دوره آموزشی تربیت مربی اتیسم اهدا شد و گروه موسیقی آیلین آگاهی با کمک بچه هایی که دارای اختلال اتیسم بودند برنامه زنده اجرا کرد.
در پایان جلسه نیز علی قاسمی به توانبخشی کودکان اتیستیک اشاره کرد.
مراسم با صحبت های خانواده هایی که فرزندان دارای اختلال اتیسم داشتند به پایان رسید.

تهیه خبر: زهره راخ (کارشناس روابط عمومی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان)

CAPTCHA code
دفعات مشاهده: 619 بار   |   دفعات چاپ: 200 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر