برگزاری نشست خبری درمان وسواس با جراحی تحریک عمقی مغزی در دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۵/۹ |

بیماری وسواس با جراحی تحریک عمقی مغزی درمان پذیر است.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان – انستیتو روانپزشکی تهران: دکتر منصور پرورش عضو تیم جراحی فانکشنال مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی ایران در نشست خبری «درمان وسواس با جراحی تحریک عمقی مغزی» که امروز نهم مرداد ماه سال جاری در دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان برگزار شد، با اشاره به سابقه این جراحی در ایران اظهار کرد: یکی از روش‌های پیشرفته جراحی اعصاب در کنترل بعضی‌ بیماری‌ها و همچنین بیماری‌های روانشناسی عمل جراحی DBS است که تیم جراحی فانکشنال دانشگاه علوم پزشکی ایران با سابقه 14 ساله به این امر پرداخته است.
وی افزود: با تجربه حدود 600 بیمار، بیشترین جراحی را داریم که در 5 گروه پارکینسون، دیستونی (انقباض غیرارادی مکرر و طولانی عضلات)، تیک صوتی و حرکتی، لرزش و لقوه و همچنین وسواس دسته بندی شده اند  و این عمل جراحی در مراکز محدود و پیشرفته جهان به صورت روتین انجام می‌شود و خوشبختانه یکی از این مراکز در ایران توسط جراحان ایرانی صورت می‌گیرد.
این متخصص جراحی مغز و اعصاب بیان کرد: از درمان این 600 بیمار که در ایران تحت درمان قرار گرفته اند نتایج بسیار خوبی گرفته‌ایم و نتایج به صورت مقالاتی به کنفرانس‌های بین‌المللی و داخلی ارائه شده و مورد استقبال قرار گرفته است.
دکتر پرورش اظهار کرد: درمان بیماری وسواس با جراحی در موارد خاصی انجام می‌شود و قبل از جراحی باید ارزیابی‌های مشخصی از سوی روانپزشکان و روانشناسان گرفته شود تا فرد در لیست کاندیدای عمل جراحی قرار گیرد.
وی گفت: اولین مورد جراحی وسواس با روش DBS اولین بار در ایران و خاورمیانه انجام شد و طبق گزارشات همکاران روانشناس و روانپرشک با موفقیت بالایی همراه بوده است، اخیرا نیز دو بیمار دیگر تحت جراحی قرار گرفتند که در ارزیابی‌های اولیه نتایج امیدوار کننده بوده است.
پرورش با اشاره به موفقیت‌های تیم جراحی فانکشنال دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: این تیم بیشترین تعداد عمل جراحی را در ایران انجام داده است و همچنین مرکزی است که هم ارزیابی روانپزشکی وسواس برای جراحی و هم خود عمل را انجام می‌دهد.
وی  افزود: این موفقیت‌ها نشان دهنده پیشرفت علمی کار درمان است و امیدواریم روش‌های دیگری را در ایران برای درمان سایر بیماری‌ها ارائه دهیم.
شناسایی انواع اعتیاد برای تشخیص روش درمانی
در ادامه دکتر محمدباقر صابری زفرقندی روانپزشک و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص درمان اعتیاد با روش جراحی گفت: باید توجه داشت که وقتی سخن از اعتیاد میگوییم منظور طیف اعتیاد است و باید در نظر گرفت که اعتیاد از چه نوعی است، برای مثال اعتیاد به اینترنت، اعتیاد به رفتارهای خشونت‌آمیز در بخش اعتیاد قرار می‌گیرند و منظور اعتیاد صرفا اعتیاد به مواد مخدر نیست.
ایشان گفت: لزوما اولین درمان جراحی نیست و اگر درمانهای دیگر جواب نداد و بتوانیم با جراحی این نوع از بیماری را به شرایط ایده آل برسانیم عالی است.
وی افزود: جراحی مغزی بیماران مبتلا به اعتیاد نیز مشابه بیماران مبتلا به وسواس است و با روش تقریبا مشابه انجام می شود و از لحاظ تئوری می‌توان امیدوار بود روی این بیماران نیز کار درمان را انجام داد اما از لحاظ عملی کار پیچیده‌ای است.
دکتر پرورش نیز در خصوص به کار بردن روش DBS برای درمان بیماری اعتیاد بیان کرد: تجربه جهانی در این مورد بسیار محدود بوده است و باید موارد خاصی از جمله طول مدت مصرف، نوع اعتیاد، نوع مصرف و اینکه اعتیاد رفتاری است یا به مواد مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: در این باره گام‌هایی برداشته شده است تا بتوان بر اساس معیارهای یاد شده با توجه به مسائل اخلاقی روشی از جراحی را ارائه داد و باید توجه داشت هر معتادی را نمی‌توان تحت عمل جراحی قرار داد و باید تاییدیه‌هایی از مراجع مختلف گرفته شود و این خود به پروسه زمانی بیشتری احتیاج دارد.
پرورش در پاسخ به این سوال که چه بیماری‌های دیگری با جراحی DBS قابل درمان هستند، گفت: بیماری‌هایی چون اختلال دو قطبی، بی اشتهایی عصبی، چاقی، سندروم‌های خاص، برخی سردردها، تشنج، افسردگی و آلزایمر را می‌توان با جراحی درمان کرد و تحقیقاتی در این مورد انجام شده است و تاکید کردند که روش جراحی برای مواقعی است که هیچ روش درمانی دیگری جواب ندهد.
وی در مورد درمان آلزایمر با این روش گفت: در دنیا تجربه بسیار محدود و امیدوارکننده‌ای هم وجود دارد اما برای نتیجه‌گیری زود است.

هماهنگ کننده نشست خبری و ناظر بر تهیه خبر: زهره راخ
تهیه عکس: سید حسین سید محمدی

CAPTCHA code
دفعات مشاهده: 796 بار   |   دفعات چاپ: 29 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر