برگزاری سخنرانی هفتگی دکتر فاطمه شیرزاد در دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۷/۱۶ |
برگزاری سخنرانی هفتگی دکتر فاطمه شیرزاد در دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان
به رسمیت شناختن اعتقادات، راهی نو برای کامل تر دیدن بیماران

سخنرانی هفتگی در سالن اجتماعات دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان- انستیتو روانپزشکی تهران: در این جلسه دکتر فاطمه شیرزاد با موضوع «معنویت در کار بالینی» روز دوشنبه شانزدهم مهر ماه در دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان سخنرانی کرد.
دکتر فاطمه شیرزاد، روانپزشک و استادیار مرکز تحقیقات سلامت معنوی دانشگاه علوم پزشکی ایران، پس از تعریف معنویت در منابع مختلف گفت: طبق آخرین پژوهشها در آمریکا امروزه گرایش به معنویت مردم افزایش یافته و ۹۴% به خدا یا مرجعی دیگر اعتقاد دارند. این گرایش معنوی با آنچه سالیان گذشته توسط کلیسا مطرح می‌شود، متفاوت است. کم کم معنویت و معنای زندگی فرد وارد کار بالینی هم شده و به انواع  مختلف مثل موعظه مذهبی و مدل روان درمانی مبتنی بر معنویت تقسیم می‌شود.
ایشان در ادامه گفت: در مدل روان درمانی مبتنی بر معنویت هدف حل مشکلات روان شناختی فرد و هدف بعدی حل مشکلات فرد است. کاربرد این مدل در سازگاری با بیماری های جسمی فرد است و برای افرادی که دچار شک به باور هایشان شده اند یا افرادی که به دنبال حال خوب تری هستند نیز کاربرد دارد.
روانپزشکان و روانشناسان باید در ارزیابی بیماران یک، یا چند سوال در حوزه معنوی را نیز بگنجانند.
مداخله معنوی برای نوجوانان که با والدین مخالف هستند، کسانی که خودشان مایل به ورود به معنویات نیستند و کسانی که مشکلات روانی حاد دارند، ممکن است خوب نباشد.
وی در پایان گفت: معنویت در درمانهای شناختی رفتاری و تحلیلی یونگ و روابط ابژه میتواند وارد شود و خود مداخلات معنوی مثل نیایش، بخشش و مدیتیشن هم میتوانند موثر واقع شوند.

تهیه خبر: زهره راخ (روابط عمومی دانشکده)
خبرنگار: سارا یوسفی
عکس: سیدحسین سیدمحمدی

CAPTCHA code