• آموزش
  • اساتید
  • دانشجویان
  • روابط عمومی

برگزاری پنل سخنرانی دکتر الهام شیرازی و آقای مهرداد کاظم زاده عطوفی در دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۹/۵ |

سخنرانی هفتگی روز دوشنبه پنج آذر ماه سال جاری به صورت پنل در سالن اجتماعات دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان انجام شد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان- انستیتو روانپزشکی تهران: این سخنرانی به صورت پنل توسط دکتر الهام شیرازی و آقای مهرداد کاظم زاده عطوفی در مورد "دگر جنس گرایی: چالش ها و جریانات" برگزار شد.
در این جلسه آقای مهرداد کاظم زاده عطوفی معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان، بعد از معرفی و تعریف انواع اختلالات جنسی و گرایشات گفت: متأسفانه در جامعه ما به دگرجنس گرایان برچسب انحراف جنسی می زنند و آنها به لحاظ اجتماعی و فرهنگی وضعیت خوبی ندارند.
وی ادامه داد: تبعیض ها اجازه دسترسی به خدمات سلامتی و درمانی مناسب را نمی دهد. انزوای خانوادگی هم به مشکلات اجتماعی آنها دامن می زند. از جمله تهدیداتی که سلامت روان شناختی دگرجنس گرایان را تهدید می‌کند، انواع اختلالات خلقی، احساسات گناه و خود سرزنشی است.
وی افزود: با وجود محدودیت ها، ایران اولین کشور اسلامی است که عمل تغییر جنسیت در آن قانونی و مجاز است و امروزه با وجود مراکز کمک رسانی، وضعیت حمایتی بهتری برای آنان موجود است.
دکتر الهام شیرازی فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان در ادامه پنل گفت: در حالی که در اواخر دهه هشتاد اکثر متقاضیان تغییر جنسیت را مردان تشکیل می دادند، در دهه اخیر این گرایش کاملاً برعکس شده و اکثراٌ زنانی مراجعه می‌کنند که خواهان تغییر جنسیت به مرد هستند.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه گفت: برای بررسی هویت فرد، چهار محور را مورد بررسی قرار می دهیم که در حالت ایده‌آل این چهار محور همسو است، ولی در دگرجنس گرایان به صورت طیف با هم تناقض دارند: محور اول، آناتومی درونی و بیرونی فرد است که در دو ماه اول جنینی شکل می‌گیرد؛ محور دوم، هویت جنسی فرد که مغز زنانه یا مردانه تعریف می شود؛ محور سوم، گرایش جنسی فرد که  کدام جنس  را جذاب می داند؛ محور چهارم، نقش جنسیتی که از بیرون رفتار های فرد در کدام جنسیت می گنجد.
ایشان در خاتمه اظهار کرد: اطلاعات و دانش ما راجع به گروه دگرجنس گرایان بسیار محدود است و درمان قطعی هم برای آنها هنوز پیدا نشده و راه برای پژوهش ادامه دارد.

خبر: زهره راخ (روابط عمومی دانشکده)
خبرنگار: سارا یوسفی
عکس: سیدحسین سیدمحمدی

CAPTCHA code