برگزاری جلسه مجازی گزارش پایان نامه سجاد خانجانی دانشجوی دکتری روانشناسی بالینی

| تاریخ ارسال: 1399/5/1 |

جلسه مجازی گزارش پایان نامه سجاد خانجانی دانشجوی دکتری روانشناسی بالینی در دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان- انستیتو روانپزشکی تهران؛ این جلسه روز چهارشنبه اول مرداد ماه سال جاری جهت فاصله گذاری اجتماعی به صورت مجازی تشکیل گردید.
اساتید راهنما، مشاور و داوران این پایان نامه دکتر بنفشه غرایی (استاد راهنما)، دکتر عباس رمضانی فرانی، دکتر علی اکبر فروغی (اساتید مشاور)، دکتر علی اصغر اصغرنژاد فرید، دکتر کمیل زاهدی (اساتید داور داخل)، دکتر پرویز دباغی، دکتر ابوالفضل محمدی (اساتید داور خارج) بودند.
عنوان پایان نامه مورد بررسی «برازش مدل آسیب شناسی درمان متمرکز بر شفقت در مراجعه کنندگان به کلینیک های جراحی زیبایی و اثربخشی این درمان بر اختلال بدشکلی بدن» بود.
اختلال بدشکلی بدن (BDD) سیر مزمنی دارد و با اختلال عملکرد قابل توجه در حوزه‌های چندگانه زندگی همراه است. در بزرگسالان، BDD با میزان بالای اختلال در عملکرد شغلی، بیکاری، بدکارکردی اجتماعی و انزوای اجتماعی همراه است. میزان شیوع این اختلال در مراجعه کنندگان به کلینیک های جراحی زیبایی بالاست.
بنابراین پژوهش حاضر با دو هدف عمده انجام شد: ۱. در مطالعۀ اول برازش مدل آسیب شناسی درمان متمرکز بر شفقت در مراجعه کنندگان به کلینیک های جراحی زیبایی بررسی شد ۲. در مطالعۀ دوم اثربخشی این درمان در افراد مبتلا به BDD بررسی شد.
مطالعۀ اول، یک طرح همبستگی از نوع مدل یابی معادلات ساختاری و مطالعۀ دوم، یک طرح آزمایشی تک موردی از نوع طرح خط پایۀ چندگانه در میان چند آزمودنی بود. نتایج مطالعۀ اول نشان داد مدل آسیب شناسی درمان متمرکز بر شفقت از برازش مناسبی برخوردار است.
نتایج حاصل از این مطالعه می تواند فهم جدیدی از فرمول‌بندی مشکلات افراد با نگرانی در مورد تصویر بدن به متخصصان حوزۀ سلامت روان و جراحی زیبایی بدهد.
نتایج مطالعۀ دوم نشان داد که درمان متمرکز بر شفقت اضطراب ظاهر، نگرانی در مورد بدشکلی، شرم از تصویر بدن و خودانتقادگری را در افراد مبتلا به BDD کاهش می هد و شفقت نسبت به بدن را در آنها افزایش می دهد. بنابراین براساس نتایج این مطالعۀ می توان گفت درمان متمرکز بر شفقت می تواند گام مفیدی در زمینۀ درمان این اختلال روان شناختی باشد.

تهیه عکس: سید حسین سید محمدی

دفعات مشاهده: 346 بار   |   دفعات چاپ: 3 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر