برگزاری جلسه مجازی گزارش دفاع پایان نامه غزاله زرگری‌نژاد دانشجوی دکتری روانشناسی بالینی

| تاریخ ارسال: 1399/8/24 |

جلسه مجازی گزارش دفاع پایان نامه غزاله زرگری‌نژاد دانشجوی دکتری روانشناسی بالینی در تالار دکتر سیاسی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان- انستیتو روانپزشکی تهران؛ این جلسه روز شنبه ۲۴ آبان سال جاری جهت فاصله گذاری اجتماعی به صورت مجازی تشکیل گردید.
اساتید راهنما، مشاور و داوران این پایان نامه دکتر سعید عبادی زارع (استاد راهنمای اول)، دکتر بنفشه غرایی (استاد راهنمای دوم)، دکتر اسما عاقبتی، دکتر حجت الله فراهانی و دکتر الهام شیرازی (اساتید مشاور)، دکتر علی اصغر اصغر نژاد فرید، دکتر محمود دهقانی و دکتر عباس رمضانی فراهانی (اساتید داور داخل)، دکتر سیامک طهماسبی و دکتر رزیتا داوری آشتیانی (اساتید داور خارج) بودند.
عنوان پایان نامه مورد بررسی «مقایسه اثربخشی مداخله گروهی هیجان محور و مداخله گروهی فرزندپروری رفتاری برای مادران بر کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه / بیش فعالی و مادران» بود.
در این مطالعه که یک کارآزمایی بالینی تصادفی همراه با دو گروه آزمایشی (هیجان محور و رفتاری) و یک لیست انتظار بود، مادران ۵۹  کودک دبستانی واجد معیارهای تشخیصی ADHD، به صورت تصادفی به دو گروه آزمایشی و یک گروه انتظار اختصاص یافتند.
نتایج نشان داد هر دو مداخله هیجان محور و رفتاری در مقایسه با گروه انتظار در پس آزمون و پیگیری (دو ماهه) به طور معناداری موجب کاهش مشکلات برونی سازی و بد تنظیمی هیجانی در کودکان شده اند اما بر کاهش علائم ADHD تاثیری نداشته اند. همچنین هر دو مداخله به طور معناداری سبب افزایش واکنشهای حمایتی نسبت به هیجانات منفی کودکان و کاهش استرس فرزند پروری در مقایسه با گروه انتظار شده اند. اثربخشی مداخله هیجان محور بر استرس فرزند پروری بالاتر از مداخله رفتاری بوده است اما در مورد باقی متغیرهای فوق، تفاوت قابل ملاحظه ای در اثر بخشی دو مداخله دیده نشد. در عین حال، فقط مداخله هیجان محور بر کاهش واکنشهای غیر حمایتی نسبت به هیجانات منفی کودکان و بد تنظیمی هیجانی مادران در مقایسه با گروه انتظار موثرتر بوده و فقط مداخله رفتاری منجر به کاهش معنادار علائم روانشناختی مادران شده است.

تهیه عکس: سید حسین سید محمدی

دفعات مشاهده: 163 بار   |   دفعات چاپ: 0 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر