برگزاری جلسه مجازی گزارش دفاع پایان نامه نجمه عابدی شرق دانشجوی دکتری روانشناسی بالینی

| تاریخ ارسال: 1400/5/6 |

جلسه مجازی گزارش دفاع پایان نامه نجمه عابدی شرق دانشجوی دکتری روانشناسی بالینی در دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان- انستیتو روانپزشکی تهران؛ این جلسه روز چهارشنبه ششم مرداد ماه سال جاری  به صورت مجازی تشکیل گردید.
اساتید راهنما، مشاور و داوران این پایان نامه دکتر عباس رمضانی فرانی (استاد راهنما)، دکتر بنفشه غرایی، دکتر حجت اله فراهانی (اساتید مشاور)، دکتر حمید  یعقوبی، دکتر بهروز دولت شاهی (اساتید داور خارج)، دکتر فهیمه لواسانی، دکتر محمود دهقانی (اساتید داور داخل) بودند.
در این جلسه پایان نامه ای با موضوع « اثربخشی درمان شناختی رفتاری مبتنی بر اینترنت در کاهش وزن و پیامدهای روانشناختی درمان در زنان با شاخص توده بدنی بیش از ۲۵» بررسی شد.
در این پایان نامه آمده است: کشور ایران با توجه به روند رو به رشدی که درزمینه اضافه‌وزن دارد و همچنین گستردگی جغرافیایی به تلاش جدی درزمینه چاقی نیاز دارد. بیشترافراد جهت کاهش وزن فقط از رژیمهای غذایی استفاده می کنند، درحالی‌که داشتن رژیم غذایی به‌تنهایی کافی نیست و در طولانی‌مدت افراد در نگهداری وزن کم شده با مشکل برخورد می‌کنند و ۹۰ درصد بیمارانی که به کاهش وزن فراوان دست پیدا می‌کنند، سرانجام مجدداً افزایش وزن می‌یابند. به‌این‌ترتیب، ارائه هم‌زمان درمان‌های شناختی رفتاری و رژیم غذایی با کاهش چشمگیر وزن و حفظ آن در مدت طولانی تری همراه می باشد.
از مزایای درمان شناختی رفتاری مبتنی بر اینترنت می‌توان به دسترسی‌پذیری در سطح جغرافیایی وسیع، عدم نیاز به مکان فیزیکی و کاهش هزینه‌های جانبی بیان کرد. ضرورت استفاده از فنّاوری از راه دور با توجه به درخواست زیاد مراجعین برای استفاده از خدمات روان‌درمانی به‌خوبی احساس می‌شود و همچنین ازآنجایی‌که درمان شناختی رفتاری پتانسیل آن را دارد که از راه دور آموزش داده شود، می‌توان با استفاده از این روش امکان دسترسی راحت و آسان برای بیماران فراهم کرد و همچنین استفاده ازاین‌گونه مداخلات در ایجاد تغییرات رفتاری ، مدیریت و پیشگیری از چاقی مؤثر است و موجب می‌شود افراد بیشتری از این خدمات استفاده کنند. تحقیق حاضر نیز اثربخشی این درمان را نشان داده است.
تحقیق حاضر نشان داد، درمان شناختی رفتاری مبتنی بر اینترنت  همانند درمان معمول چاقی در کاهش شاخص توده بدن و افزایش رضایت از تصویربدن نقش مؤثری داشته، همچنین در افزایش خودکارآمدی سبک زندگی نسبت به درمان معمول چاقی بهترعمل کرده است، اما قادر به کاهش استرس، اضطراب ، افسردگی و تغییر رفتارخوردن شرکت‌کنندگان نبوده است.

مطالب مشابه

دفعات مشاهده: 135 بار   |   دفعات چاپ: 7 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر