برگزاری نشست خبری به مناسبت هفته سلامت روان در سال ۱۴۰۰

| تاریخ ارسال: 1400/7/19 |

نشست خبری به مناسبت هفته سلامت روان روز دوشنبه ۱۹ مهر ماه سال ۱۴۰۰در تالار اندیشه دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان – انستیتو روانپزشکی تهران؛ هر سال از ۱۸ تا ۲۴ مهر ماه هفته سلامت روان نامگذاری شده و شعار امسال سازمان جهانی بهداشت "سلامت روان در جهانی نابرابر" بود، از آن جا که دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان به عنوان مرجع علمی در حوزه سلامت روان کشور نقش فعالی در رفع چالش های موجود سلامت روان جامعه ایفا می نماید، این نشست خبری با حضور آقای علی اسدی از وزارت بهداشت، اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران دکتر سیدوحید شریعت، دکتر سیدکاظم ملکوتی، دکتر علی اصغر اصغرنژاد فرید، دکتر محمدباقر صابری زفرقندی و دکتر مهرداد کاظم زاده عطوفی و همچنین اصحاب رسانه از ایرنا و شبکه سلامت در دانشکده برگزار شد.

در ابتدای نشست دکتر سیدوحید شریعت، روانپزشک و رئیس دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان ضمن صحبت در مورد ارائه خدمات سلامت روان و عدالت اجتماعی گفت: سال ۱۳۹۸ که کرونا شیوع پیدا کرد، سالی بود که مردم استرس های فراوانی را از قبل تحمل کرده بودند و پس از آن با شیوع کرونا یک زنجیره ای از استرس های تجمیع شده برای مردم به وجود آمد که وضعیت سلامت روان را به شدت تحت تأثیر قرار داد، شاید مهمترین اقدام در این زمینه کاهش آسیب باشد، به این معنی که درجه اول اقداماتی که منجر به بدترشدن شرایط می شود را متوقف کنیم.
وی در ادامه اضافه کرد: سیاستمداران باید ارائه خدمات و سلامت مردم را با کیفیت خوب، در الویت و در دسترس همه قرار دهند.
ایشان گفت: در نظام درمانی سطح بندی دیده نمی شود و نظارت مناسبی در این خصوص انجام نشده است.

سپس آقای علی اسدی، معاون اداره سلامت – روانی اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در خصوص سواد سلامت روان و بهره مندی از خدمات گفت: امسال دو شعار از طرف سازمان بهداشت جهانی و فدراسیون سلامت روان در رابطه با هفته سلامت روان داشتیم که هدف هر دو شعار، سیاستگزاران و قانونگزاران هستند.
ایشان اظهار داشت: چهار گروه در افزایش سواد سلامت روان نقش دارند: گروه اول، سیاستگزاران و قانونگزاران، گروه دوم، اصحاب رسانه در جهت رساندن پیام ها، گروه سوم، گروه های آموزشی مدرسه و دانشگاه و گروه چهارم
خود مردم هستند که باید خودشان مطالبه گر باشند تا از خدمات سلامت روان استفاده کنند، مردم باید از منابع دقیق اطلاعات علمی را کسب کننند.
وی در ادامه گفت: سواد سلامت روان به خودمراقبتی کمک خواهد کرد، چرا که مردم یاد می گیرند برای مراقبت از خود چه زمانی، از کجا و چگونه به درستی کمک بگیرند.

دکتر علی اصغر اصغرنژاد فرید، استاد روانشناسی و عضو هیئت علمی در مورد استرس و کرونا صحبت کرد و افزود: کرونا همه چیز را تحت تأثیر قرار داده است و چون روابط و حمایت اجتماعی، تماس های فیزیکی، تعامل عاطفی کم شده، استرس ها زیاد شده و حتی گاهی از اینکه شاید ما عامل انتقال و شیوع کرونا بشویم احساس گناه داشته باشیم.
وی در ادامه افزود: خدمات برای کسانیکه از ثروت بیشتر برخوردارند بیشتر ارانه می شود و متخصصین سلامت روان باید با همیاری و همفکری، متناسب با شرایط هر منطقه ای فعالیت کنند تا در این دوران استرس کاهش یابد و این هفته فرصتی باشد تا برای خدمت در این مسیر کوشا باشیم.

در ادامه این نشست خبری دکتر سیدکاظم ملکوتی، روانپزشک و عضو هیئت مدیره جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران در مورد پیشگیری از خودکشی گفت: فراموش نکنیم که خودکشی قابل پیشگیری است و می توانیم نرخ آن را کم کنیم. احتمال خودکشی در شرایط پسا کرونا که از نظر اقتصادی و بیکاری مشکلاتی به وجود می آید، بیشتر خواهد شد و باید با اقدام لازم، امید ایجاد کنیم و خدمات بهداشت روان را جدی بگیریم، چون در بعضی استان های کشور این خدمات در دسترس نیست و می تواند خطر خودکشی را افزایش دهند و هرچه شاخص فلاکت بالاتر می رود، شاخص خودکشی هم افزایش می یابد.

دکتر محمدباقر صابری زفرقندی، روانپزشک و مدیرگروه آموزشی اعتیاد در مورد کرونا و اعتیاد مباحثی را ارائه کرد و گفت: اعتیاد برای هر کسی ممکن است پیش بیاید، بنابراین همه باید کمک کنند تا نفرت پراکنی و انگ در مورد اعتیاد از بین برود.
ایشان گفت: کرونا یک فاجعه بهداشتی لقب گرفته که اعتقادات و جهان بینی را تحت تأثیر قرار داده است، کسب و کار را مختل کرده، سوگ های بدون سوگواری و انزوای اجتماعی به وجود آورده، وسواس و افسردگی را زیاد کرده و مجموع این عوامل اجتماعی و روانی به طریق مضاعف باعث افزایش اعتیاد در این دوره شده است و انزوای اجتماعی دسترسی به خدمات را در حوزه اعتیاد کمتر کرده است.
ایشان ضمن رد کردن شایعاتی در مورد ایمن شدن افراد معتاد در مقابله با کرونا تأکید کرد که معتاد چون کنترل استرس ندارد، آسیب پذیرتر است و سیستم ایمنی ضعیف تری دارد و سیگار و مواد مخدر نه تنها ایمنی ایجاد نمی کند بلکه باعث آسیب پذیری بیشتری هم می شود و این تفکر نادرست باید اصلاح شود.
ایشان خاطرنشان کرد که نظام سلامت باید چرخه پیشرفت کرونا را مهار کرده و هزینه های لازم را بپردازد.

دکتر مهرداد کاظم زاده عطوفی، روانشناس بالینی و معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده توضیحاتی در مورد اقدامات انجام شده توسط دانشکده در هفته سلامت روان ارائه داد.
ایشان در مورد کرونا و مداخلات معنوی گفت: افرادی که راهبردهای مقابله ای قوی مبتنی بر معنویت دارند، تحت تأثیر هیجانات قرار نمی گیرند و بهتر می توانند بر کرونا غلبه کنند، بنابراین مسئولین حوزه آموزش در آموزش و پرورش و دانشگاه باید برای تقویت حوزه معنوی برنامه ریزی بیشتری داشته باشند و از ابزارهای معنویت استفاده کنند.
در انتهای نشست، به سوالات رسانه های حاضر پاسخ داده شد و خبرنگاران شبکه سلامت، مصاحبه هایی را در رابطه با هفته سلامت روان از اساتید حاضر در این نشست تهیه کردند.

خبرنگار، تهیه خبر و هماهنگ کننده نشست خبری: زهره راخ
تهیه عکس: سید حسین سید محمدی

دفعات مشاهده: 59 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر