معرفی معاون

کمیته انضباطی

برگزاری جلسه مجازی گزارش پایان نامه حسن فرهی دانشجوی دکتری روانشناسی بالینی

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۱۲/۲۱ |

جلسه مجازی گزارش پایان نامه حسن فرهی دانشجوی دکتری روانشناسی بالینی در دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان- انستیتو روانپزشکی تهران؛ این جلسه روز چهارشنبه 21 اسفند ماه سال جاری به صورت مجازی جهت عدم انتشار کرونا ویروس در سالن اجتماعات دانشکده برگزار شد.
اساتید راهنما، مشاور و داوران این پایان نامه دکتر بنفشه غرائی (استاد راهنمای اول)، دکتر محمد علی عقابیان (استاد راهنمای دوم)، دکتر محمدرضا پیرمرادی (استاد مشاور اول)، دکتر سید امیرحسین بتولی (استاد مشاور دوم)، دکتر سید مرتضی نجیبی (استاد مشاور سوم)، دکتر ربابه نوری (استاد داور خارج)، دکتر محمد اربابی (استاد داور خارج)، دکتر عباس رمضانی (استاد داور داخل)، دکتر علی‌اصغر اصغرنژاد (استاد داور داخل) بودند.
در این جلسه مجازی، پایان نامه ای با عنوان «بررسی پیش بین‌ها و تغییرات عصبی عملکردی مرتبط با پاسخ به درمان شناختی رفتاری در افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر» بررسی شد.
با توجه به تنوع زیاد در پاسخِ افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر (GAD) به درمان، پژوهشگران در سال¬های اخیر تلاش کرده¬اند از شاخص¬های عملکردی مغز برای پیش¬بینی پاسخ به مداخلات درمانی در این بیماران استفاده نمایند. با این همه، یافته¬های پژوهشی محدودی در این زمینه وجود دارد.
پژوهش حاضر با هدف بررسی شاخص¬های عصبی عملکردی پیش¬بینی کننده پاسخ به درمان CBT در افراد مبتلا به GAD و همچنین ارزیابی تغییرات عصبی عملکردی پس از CBT انجام شد و 15 فرد مبتلا به GAD و 15 فرد بهنجار به شیوه نمونه¬گیری در دسترس و براساس اجرای مصاحبه بالینی ساختاریافته انتخاب شدند. در مرحله پیش¬آزمون، هر دو گروه پرسشنامه¬های مربوط به پیامد درمان را تکمیل نموده و با استفاده از یک تکلیف fMRI تحت تصویربرداری عملکردی از مغز قرار گرفتند. سپس گروه آزمایش به مدت 12 جلسه هفتگی درمانِ غلبه بر اضطراب و نگرانی را دریافت کردند. در نهایت، هر دو گروه در مرحله پس¬آزمون مجدداً پرسشنامه¬ها را تکمیل نموده و تحت تصویربرداری عملکردی قرار گرفتند. تحلیل رگرسیونی بیانگر آن بود که شاخص¬های مغزی مرتبط با تنظیم هیجانی شامل ACC، MFG، SFG، بخش مثلثی IFG و بخش سرپوش IFG که عمدتاً در نیمکره راست قرار داشتند حتی با وجود کنترل اثر خط پایه توانستند پاسخ درمانی را پیش¬بینی کنند. همچنین پس از درمان، تغییرات عملکردی در برخی نواحی مرتبط با تنظیم هیجان مغز از جمله OFC، MFG، ACC و همچنین نواحی خلفی¬تر مغز به ویژه شکنج زاویه¬ای، قشر پره کنئوس و شکنج سوپرامارجینال رخ داد. این نتایج نشان دهنده آن هستند که کاهش بیشتر در شدت نشانه¬ها به دنبال درمان CBT به وسیله فعالیت کمتر نواحی PFC و ACC پیش از شروع درمان پیش¬بینی شد. به عبارت دیگر، احتمال این که به کارگیریِ کمتر نواحی PFC و ACC در هنگام کنترل هیجاناتِ منفی، با تکنیک¬های CBT بهبود پیدا کند، بیشتر است.

تهیه عکس: سید حسین سیدمحمدی

دفعات مشاهده: 377 بار   |   دفعات چاپ: 6 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر